1217Het feestbier van 800 jaar Sinaai
Dit blonde bier, volgens recept van Maarten Smet, werd verkozen uit een selectie van creaties van Sinaaise hobbybrouwers als feestbier. Het bier 7% vol.alc. en heeft een heel toegankelijke afdronk. 1217 wordt gedurende het hele jaar geschonken tijdens tal van onze activiteiten of in de lokale horeca. Wilt u thuis verder genieten? Geen probleem, het bier is verkrijgbaar bij verschillende verdelers verkrijgbaar. Op www.wijnveld.be vindt u een verdelerslijst terug. Meer info op: sinay1217.wordpress.com

 

 

 

vlag

Vlag

Sinaai heeft een traditie van vlaggen. Getuige rond den Dries, waar regelmatig andere vlaggen wapperen. Deze vlag wappert binnenkort bij u thuis! Ze meet 100 bij 125 cm, en kan zowel op een stok gestoken worden, als aan de voorziene haken bevestigd worden. Klik op de vlag hiernaast, en ontdek waar de vlag te bestellen is.

 

 

Sinay het spel

spel

 

In het jaar 1217 schonk de gravin van Vlaanderen, Johanna van Constantinopel, bij oorkonde een schenking van ‘zes bunder wastine’ (grond die nog niet in cultuur werd gebracht) aan de kerk van Sinaai. In de loop van de jaren ontwikkelde zich rond de kerk en de Dries (dorpsplein) een volwaardige woonkern.
In dit spel bouwen de spelers elk hun dorp uit rond de Dries. Wie bouwt als eerste zijn Dries rond? Wie bouwt alle verschillende soorten gebouwen? Wie bouwt de huizen met de grootste waarde? Het spel kost 15 euro. Te bestellen via sinay.hetspel@telenet.be of op één van de vele activiteiten.

 

 

 

Boekje Interactieve Wandel- en fietstocht

De interactieve wandeling is 8,5 kilometer lang, de fietstocht 32 km. De tochten zijn voor iedereen toegankelijk! Met je smartphone, de erfgoedapp geïnstalleerd en mobiel internet. Een plannetje zit niet in de app, maar de app toont jou op welke plaatsen nog info te vinden is. Het plannetje met de uitgestippelde routes vind je gratis in het gemeentehuis en in de bib in Sinaai, en op de toeristische dienst te Sint-Niklaas. Je kan het hier ook al downloaden!

Heb je geen smartphone, hoeft dit geen probleem te zijn. Er werd namelijk een leuke gids ontwikkeld die aan € 5,00 wordt aangeboden.

U kan deze vinden in het gemeentehuis van Sinaai, de toeristische dienst van Sint-Niklaas,  Apotheek Magerman te Sinaai, Bibliotheek SinaaiKapsalon Palermo te Sinaai en B&B De Weiman.

 

 

Koffiemok
Nee, een koffiebranderij of een theeplantage vinden we jammer genoeg niet terug. Maar het drinken doen we Mok Sinaai 800 jaarwel! Geniet elke ochtend van je overheerlijke bakje troost in deze superoriginele mok. Je mag gerust nog slapen, met deze mok weet je toch al snel dat je van Snoa bent…

Meer info over waar je de mok kan vinden? Klik op de mok hiernaast, en ontdek er alles over.

 

 

T-Shirt 800 jaar Sinaai
Geen idee hoe je te kleden om te gaan werken?t-shirt 800 jaar Sinaai
Geen idee welke kledij voor een avondje uit?

Toch een idee: deze leuke T-shirt van Sinaai 800 jaar, beschikbaar in verschillende maten…

Meer info over waar je de mok kan vinden? Klik op de mok hiernaast, en ontdek er alles over.