Welkom

 

 

In 1217 werd Sinaai losgemaakt van het kerkgebied van Waasmunster en omgevormd tot een zelfstandige parochie. Nu, 800 jaar later, brengt ons dit een feestelijk 2017, een bijzondere verjaardag om met z’n allen te vieren.

Sinaai, een dorp met een groene long – aan de zijde van Sint-Niklaas – waar het landelijke karakter nog overheerst, waar men rust vindt in natuur – en stiltegebieden. De aandacht voor industrie is er beperkt gebleven, op enkele familiebedrijven na. Doorheen al deze eeuwen primeerde de landbouw; stille getuigen daarvan zijn de vele akkerlanden langsheen onze wegen.

sinaai luchtfotoOnze Dries is als centrum omgeven door verschillende wijken en gemeenschappen, waar mensen samenleven, elkaar erkennen en respecteren. De samenhorigheid is in al deze jaren gebleven en wordt nog versterkt door de vele verenigingen en plaatselijke kermissen. Geen weekend gaat voorbij zonder feest of actie.

Dit voedde de idee om vanuit Sinaai Leeft VZW een werkgroep 800 jaar Sinaai samen te brengen. Dankzij de ondersteuning van stad Sint-Niklaas, die ons volmondig volgde, gingen we reeds vorig jaar van start. Op enkele maanden tijd werkten 32 verschillende verenigingen in Sinaai een programma uit om van deze verjaardag een feestelijk gebeuren te maken.

Gedurende het hele jaar kunnen we met z’n allen meevieren tijdens 20 verschillende activiteiten.

 

Met de medewerking van: